آشنايي با مسيريابهاي سيسكو Cisco Routers
یک شنبه 27 فروردين 1391برچسب:,

همانند يك كامپيوتر داراي اجزاي <سخت‌افزاري نظير جعبه (Case) برد اصلي (MotherBoard) ، پردازنده، حافظه موقت (RAM)، حافظه دائمي (Flash) و رابط‌ها و ماجول‌هاي مختلف است كه بسته به كاربرد هر مسيرياب توان و ظرفيت متفاوتي دارند و همچنين هر مسيرياب داراي يك سيستم عامل است كه IOS ناميده مي شود و سرنام كلمات Internetworking Operating System مي‌باشد. ولي از‌آنجائي‌كه مسيرياب‌ها فاقد صفحه كليد و مانيتور هستند، معمولا به سه طريق مي‌توان فرامين سيستم عامل را براي پيكربندي مسيرياب وارد نمود، اين سه روش عبارتند از:

1) كنسول
به همراه هر مسيرياب يك كابل 8 رشته مخصوص به نام كابل Rollover ارائه مي شود كه با استفاده از آن و يك كامپيوتر شخصي و از طريق برنامه هايي نظير Term90 يا HyperTerminal ويندوز كه قابليت تبادل داده با پورت‌هاي سريال كامپيوتر را دارند، مي‌توان پيكربندي روتر را در بالاترين سطح دسترسي انجام داد.
نكته‌
-با امكان دسترسي فقط در اين سطح، مي توان تحت شرايطي حتي رمزهاي عبور دستگاه را نيز تعويض نمود. به همين دليل است كه حفاظت فيزيكي دستگاه روتر بسيار حائز اهميت است.
- اولين باري كه بخواهيد پيكربندي يك روتر را انجام دهيد، حتما" مي‌بايست از اين طريق اقدام كنيد.

2) Telnet
از آنجايي‌كه اصولاً مسيرياب‌ها در لايه شبكه مدل TCP/IP كار مي‌كنند، مي‌توانيم به آنها آدرس IP اختصاص دهيم و طبعاً با استفاده از پروتكل Telnet و پورت اترنت روتر مي توانيم از راه دور به آن متصل شده و روتر را پيكربندي كنيم. البته بايد بدانيد كه اجازه اين نوع دسترسي قبلاً مي بايست از طريق كنسول صادر شده باشد و همچنين اين‌كه كاربري كه به اين صورت به مسيرياب متصل شده، نسبت به روش اول از سطح دسترسي كمتري برخوردار است .

3) Aux
اين امكان براي مديراني است كه مي خواهند از طريق شماره گيري به مودم مسيرياب متصل شوند و آن‌را متناسب شرايط مدنظرشان پيكربندي كنند . براي اين‌كار نيز لازم است از طريق كنسول دستگاه امكان استفاده از Aux را فعال نمائيم.
در ادامه ابتدا درخصوص سري‌ها و مدل‌هاي مختلف مسيرياب‌هاي سيسكو و سپس درباره مشخصه هاي سخت‌افزاري مسيرياب‌ها و انواع آن‌ها نكاتي را عنوان مي نمائيم.

سري‌ها و مدل‌هاي مسيرياب‌هاي سيسكو
سيسكو سري‌هاي مختلف مسيرياب‌هاي خود را معمولاً توسط يك عدد چهار رقمي مشخص مي كند كه عبارتند از سري‌هاي 1000، 1600، 1700، 2500، 2600، 3200، 3600، 3700، 6400 و 7200 تا 7600 (البته استثنائاتي مثل سري 70، 90،10000، 10700 و 12000 نيز وجود دارند ) و هر سري شامل مجموعه‌اي از مدل‌هاي مختلف است مثل 1601 و 1605 از سري 1600 يا 2620 و 2621 از سري 2600 وغيره، البته دليل اين نوع نامگذاري به خاطر وجود ويژگي‌هاي مشترك بين مدل‌هاي مختلف يك سري خاص مي باشد كه هر سري را از بقيه سري‌ها متمايز مي نمايد و به طراح شبكه كمك مي كند كه با توجه به نيازهاي كلي‌اش سري مورد نظر خود را انتخاب كرده و سپس با در نظرگرفتن جزئيات مورد نظرش، مدل مناسب محيط سازماني خود را خريداري نمايد.

مشخصه‌هاي سخت‌افزاري مسيرياب‌هاي سيسكو
• Case
روترهاي سيسكو با توجه به نوع و مدل داراي بدنه‌هاي متفاوتي هستند. مثلا‌ً بدنه‌هاي Desktop كه مربوط به سري‌هاي 70 يا 90 مي‌باشند. اين بدنه‌ها قابليت افزودن ماجول يا ساير ملحقات را ندارند. در مقابل بدنه‌هايrackmount هستند كه قابليت نصب در رك را دارند. از همين نوع بدنه، بعضي كه بزرگتر بوده و قابليت نصب ماجول‌ها و كارت‌هاي زيادي را دارند به نام شاسي (Chasis) شناخته مي‌شوند.

• CPU
اگر بخواهيد سرعت پردازنده هاي كامپيوترهاي شخصي را با مسيرياب‌ها مقايسه كنيد حتماً تعجب خواهيد كرد، چرا كه حتي سريع‌ترين روترها كه مي‌توانند در ستون فقرات شبكه‌هاي اينترنتي استفاده شوند و طبعاً مي‌بايست حجم بسيار وسيعي از ترافيك اينترنت را در زمان بسيار كوتاهي پردازش نمايند، سرعتي در حدود 200 مگاهرتز دارند. وليكن از آنجايي‌كه مسيرياب‌ها واسط گرافيكي كاربر ندارند و در محيط متني كار مي كنند و همچنين به دليل تك‌منظوره بودن اين پردازنده ها اين سرعت براي اين منظور كفايت خواهد كرد. ضمناً جالب است كه بدانيد مسيرياب‌هاي سيسكو عمدتاً از پردازنده‌هاي سري 68000 شركت موتورلا استفاده مي كنند.

• مادربورد
مادربوردهاي مورد استفاده شركت سيسكو عمدتا توسط شركت‌هاي Asus و Iwill و Supermicro ساخته
مي شوند و طبيعتا" براي سري‌هاي مختلف توان و مشخصه هاي متفاوتي ارائه مي‌شود.

• حافظه
در سخت افزار مسيرياب‌هاي سيسكو بسته به نوع و كاربرد، از انواع مختلفي از حافظه ها پشتيباني مي شود كه عبارتند از:
‌-‌ RAM كه گاهي DRAM نيز ناميده مي‌شود و براي ذخيره اطلاعات حين كار به كار مي رود و يا به اصلاح سيسكو براي نگهداري Running Config مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
در بعضي مدل‌ها، اين حافظه قابل ارتقاء و در برخي ديگر ثابت مي باشد و عموماً در ظرفيت‌هاي 4 و 8 و 16 و 32 و 64 مگابايت موجود مي باشد.
- ‌‌ROM كه در اين نوع حافظه يك تصوير قابل بوت از سيتم عامل روتر (IOS Image) قرار مي گيرد و در مراحل اوليه روند بوت مسيرياب مورد استفاده قرار مي گيرد .
- Flash Memory
همانند هاردديسك درPC ‌ها مي‌باشد و براي ذخيره كل IOS مورد‌استفاده قرار مي‌گيرد. ضمناً براي ذخيره فايل‌هاي پيكربندي نيز از اين حافظه استفاده مي‌شود كه در ظرفيت‌هاي مختلفي عرضه مي‌شود. البته نسبت به مدل و سري مسيرياب معمولاً قابل ارتقا است.
- ‌‌NVRAM
روترها از فايلي به نام Startup Config براي نگهداري تنظيمات ابتدايي پيكربندي مسيرياب استفاده مي كنند و اين فايل در اين حافظه نگهداري مي شود و پس از اين‌كه در روند بوت به داخل RAM دستگاه روتر بارگذاري شد، Running Config ناميده مي‌شود.
- ‌‌Interfaces
لينك‌هاي هر مسيرياب براي ارتباط با دنياي خارج در قالب پورت‌ها و ماجول‌ها كه براي انعطاف‌پذيري روترها درجهت انجام وظايف گوناگون قابل استفاده و تغيير است و داخل اسلات‌هاي توسعه قرار مي گيرند. به عنوان مثال مي‌توان يك ISP را درنظرگرفت كه پس افزايش خطوط تلفن خود قادرخواهد بود ماجولي به نام AM (كه شامل تعدادي مودم است) را به اسلات روتر خود (روتري كه در نقش يك Access Server عمل مي‌كند) متصل كند و كارآيي روتر را افزايش دهد. البته به شرط اين‌كه آن روتر خاص امكان اين گسترش را داشته باشد. براي آگاهي از امكانات هر مسيرياب و بررسي قابل گسترش بودن آن و نوع ماجول‌هايي كه مي‌توانيد به آن متصل كنيد، مي‌بايست به راهنماي فني هر مسيرياب يا سايت وب شركت سيسكو (www.cisco.com) مراجعه كنيد، مطمئناً در اين سايت اطلاعات بسيار مفيدي خواهيد يافت.


آشنايي با مسيريابهاي سيسكو Cisco Routers (بخش دوم)


اشاره :
در قسمت قبلي اين مطلب با روترهاي سخت‌افزاري شركت Cisco و اجزاي اصلي آن‌ها آشنا شديد.در اين قسمت به معرفي سري‌هاي مختلف و پركاربرد اين تجهيزات مي‌پردازيم. لا‌زم به ذكر است كه براي آشنايي كلي با مسيرياب‌ها مي‌توانيد به مقاله "آشنايي با مسيرياب‌ها" در شماره 46 ماهنامه شبكه مراجعه فرماييد.

سري 800
سري 800 به طور عمده شامل دو گروه ISDN و Serial مي‌باشد كه در ادامه توضيح مختصري درباره هريك خواهد آمد:

Cisco 800 Series ISDN Routers
تاكيد اين سري از محصولات سيسكو بر روي افزايش قابليت اطمينان و امنيت با بهره‌گيري از فايروال داخلي و استفاده از پروتكل امن IPSec و الگوريتم‌هاي رمزنگاري DES و 3DES مي‌باشد. از اين مسيرياب در جهت ايجاد و برقراري شبكه‌هاي VPN ميان شبكه‌هاي شعبه‌هاي شركت‌هاي كوچك از طريق خطوط ISDN استفاده مي‌شود.

Cisco 508 Series Serial Routers
توسط اين مدل مي توان ارتباط ميان شبكه‌اي راه دور و امن را از طريق خطوط سريال سازگار با استانداردهاي EIA/TIA-232 و EIA/TIA-530 و EIA/TIA-530A و 21 EIA/TIA-449 X و 35.V برقرار كرد. ساير مشخصات اين سري تقريبا همانند مدل‌هاي مشابه در سري 800 مي باشد.
در ضمن اين سري از محصولات سيسكو معمولا به صورت غير ماجولا‌ر ارائه مي‌شوند، به اين معني كه جايي براي قرارگيري ماجول‌هاي مختلف توسعه كه براي افزايش انعطاف‌پذيري هر محصول مورد استفاده قرار مي گيرد، در اين سري وجود ندارد. كه طبعا اين گروه از محصولا‌ت امكان توسعه را ندارند و به همين سبب از قيمت پايين‌تري برخوردار هستند.

سري 1700
با اين سري كه به جاي سري 1600 عرضه شده‌اند، مي‌توان دسترسي شعبه‌هاي مختلف يك شركت را از طريق خطوط مختلف نظير خطوط استيجاري 1 E و 1 T و يا از طريق اينترنت با سرعت بالا با يكديگر برقرار نمود. همچنين، ارتباطي ايمن را با بهره‌گيري از فايروال داخلي نوع Stateful و نيز امكان استفاده از سيستم كشف نفوذ Intrusion Detection System) IDS) با كمك تكنولوژي‌هاي دستيابي WAN مختلف فراهم مي‌نمايد.
در عين حال ماجولار بودن برخي مدل‌ها و امكان بهره گيري از سرويس Voice over IP توسط ماجول‌هاي توسعه و همچنين پشتيباني از خطوط پشتيبان ISDN اين قدرت را به سري 1700 داده است تا درISP‌ها نيز مورد استفاده قرار گيرند.
اين سري شامل مدل‌ها وماجول‌هاي متفاوتي است كه در ادامه به برخي ازآن‌ها اشاره خواهد شد.


Cisco 1701 ADSL Security Access Router
درسناريوهاي شركت‌هاي كوچك و متوسط تجاري با هزينه محدود، براي استفاده از خطوط ADSL جهت برقراري ارتباطات ميان‌شبكه‌اي و همچنين داشتن خط پشتيبان براي مواقعي كه خط اصلي دچار مشكل مي‌شود، يكي از بهترين انتخاب‌ها مي‌باشد.

مشخصات مدل 1701
- مقدار حافظه DRAM پيش فرض اين مدل 64 مگابايت بوده و تا 128 مگابايت قابل افزايش است .
- مقدار حافظه Flash پيش فرض 32 مگا بايت است و قابليت ارتقاء ندارد .
- داراي يك پورت كنسول و يك پورت Aux از نوع 45 RJ مي باشد.
- يك پورت 45-RJ اترنت سريع از نوع BASE-TXو 10/100 دارد .
- داراي يك پورت WAN از نوع ISDN BRI مي‌باشد .
- همچنين داراي يك پورت WAN براي خطوط اسيجاري مي باشد .

Cisco1711,1712 Security Access Router
با داشتن هر كدام از اين دو مدل، غير از يك مسيرياب نسبتا قوي، فايروال و IDS و VPN و سوييچ اترنت سريع داخلي و رابط‌هاي WAN اضافي خواهيد داشت. اين امكانات همه در يك مسيرياب، پاسخگوي اغلب نيازهاي يك شبكه متوسط خواهد بود كه نتيجتا" منجر به كاهش هزينه نهائي پياده‌سازي نهايي شبكه مي‌شود.

مشخصات مدل‌هاي 1711 و 1712
- اين دو مدل داراي يك سوييچ 4 پورت اترنت سريع BASE-TXو 10/100 مي‌باشند.
- در مدل 1712 يك پورت ISDNBRI از طريق ماجول WIC-1B-S/T پشتيباني مي شود.
- در مدل 1711 يك پورت مودم آنالوگ از طريق يك ماجول توسعه در‌‌دسترس است.
- اين دو مدل داراي يك پورت 45 RJ براي پورت WAN از نوع BASE-TXو 10/100 مي‌باشند.
- داراي يك پورت Aux با نرخ انتقال 2/115 كيلو بيت در ثانيه است .
- پورت كنسول اين دستگاه با پورت 45-RJ قابليت انتقال داده با سرعت پيش فرض b9600 bpsرا دارد.
- براي تضمين امنيت اطلاعات از دو الگوريتم رمزنگاري 3DES-168bit و AES-128bit استفاده مي‌شود .
- حافظه Flash اين دو مدل به صورت غير قابل ارتقاء، داراي ظرفيت پيش‌فرض 32 مگابايت مي‌باشد.
- حافظه DRAM در دو مدل 1711 و 1712 به صورت پيش فرض 64 مگابايت است و حداكثر تا مقدار 128 مگابايت قابل افزايش مي باشد.
در شكل 1 مي‌توانيد نمايي از قسمت پشتي يك مدل 1711/1712 و نحوه ارتباط مسيرياب با شبكه‌هاي ديگر را مشاهده كنيد.

سري 2600

http://www.shabakeh-mag.com/Data/Gallery/49_cisco2_s.jpg

مدل‌هاي قبلي اين سري كه شامل مدل‌هاي 2610، 2611، 2613، 2620، 2621، 2650 و 2651 بودند، مدل‌هاي خارج از رده محسوب مي شوند و شركت سيسكو به جاي آن‌ها سري 0062XM را ارئه نموده است . شركت سيسكو مدعي است كه از اين سري مي توان براي فراهم نمودن سرويس‌هاي چندگانه در شبكه‌هاي محلي از طريق ارتباطات WAN با بهره گيري بيش از 70 نوع ماجول مختلف استفاده كرد .
برخي از امكاناتي كه توسط ماجول‌هاي توسعه به اين سري اضافه مي شود عبارتند از: دسترسي امن به اينترنت و اينترانت از طريق فايروال داخلي‌،امكان استفاده ازVoIP ،VPN ،مسيريابي با امكان مديريت پهناي باند و ... اين سري شامل مدل‌هاي زير مي باشد :
2651XM،2650XM ،2621XM ،2620XM ،2612XM ،2611XM ،2610XM و 2691XM .

سري 3600
از اين سري براي برقراري ارتباط ميان شعبه‌هاي شركت‌هاي متوسط و بزرگ و همچنين درISP‌ها استفاده مي شود كه هم اكنون در ايران نيز تعدادي از ISP‌ها از مدل‌هاي مختلف اين سري براي انتقال صوت و داده بهره مي گيرند. اين سري از توان پردازشي نسبتا بالا‌ و قابليت ارتقا خوبي برخوردار است.
البته اغلب مدل‌هاي اين سري نظير 3620، 3631، 3640، 3660، 3661 توسط شركت سيسكو، مدل‌هاي خارج از رده معرفي شده اند .

سري 3700
شامل دو مدل 3725 و 3745 است كه در رده روترهاي دسترسي با سرويس چندگانه(Multiservice Access Router) قرار دارند و داراي مشخصات كلي زير هستند:
- دو پورت 100/10 LAN
- دو اسلات براي ماجول‌هاي مجتمع پيشرفته (AIM) داخلي .
- سه اسلات براي كارت‌هاي رابط WAN كه با نام WIC شناخته مي شوند .
- دو اسلات ماجول شبكه (NM) در مدل 3725 و چهار اسلات NM براي مدل 3745
يك اسلات (در مدل 3725) و دو اسلات (در مدل 3745) براي ماجول.HDSM
مقدار حافظه Flash پيش فرض 32 مگابايت كه تا 128 مگابايت قابل افزايش است.
داراي حافظه نوع DRAM با ظرفيت 128 مگابايت كه تا 256 مگابايت قابل افزايش است.
پشتيباني از اكثر پروتكل‌ها و رسانه هاي WAN نظير FR ،LL ،ISDN ،X.25 ،ATM ،T1/E1، انواع DSL ،T3/E3 و ... .
لا‌زم به ذكر است كه در اين مقاله، از معرفي سري‌هاي پيشرفته نظير 7600، 10000 و 12000 صرف‌نظر شده است.

ماجول‌ها
همان‌طور كه گفته شد، در مدل‌هاي ماجولار، امكان افزايش امكانات از طريق انواع مختلفي از ماجول‌هاي توسعه صورت مي پذيرد. با اين روش كاربر قادر خواهد بود يك مدل خاص با مشخصات عمومي مناسب شرايطش را خريداري كرده و با توجه به نيازهاي اختصاصي اش از انواع مختلف ماجول‌هاي توسعه استفاده نمايد .
ماجول‌هاي سيسكو تنوع بسيار زيادي دارند و نيز از آنجائي‌كه براي اغلب مدل‌ها به صورت اشتراكي قابل استفاده‌اند، پاسخگوي تمامي نيازهاي كاربران مي باشند. در ادامه به طور خلاصه به ذكر چند نوع ماجول از ميان ده‌ها ماجول مورد استفاده در مسيرياب‌ها مي پردازيم .
شركت سيسكو ماجول‌هاي مختلف خود را در حدود 30 نوع كلي طبقه بندي كرده است كه اغلب آن‌ها در محصولا‌ت مختلف سيسكو و بسترهاي خاص مخابراتي كاربرد دارند. ولي ماجول‌هاي عمومي‌تر عبارتند از :

Cisco Gigabit Ethernet Network Module
اين ماجول كه در مدل‌هاي 2691 و 3660 و سري 3700 قابل استفاده است و تحت نام NM-1GE شناخته مي شود، امكان بهره گيري از ارتباطات نوري و مسي به صورت گيگابيت اترنت را از طريق انواع مبدل رابط گيگابيت (GBIC) كه بر اساس محدوديت فاصله و نوع مسي يا نوري كابل رابط طبقه بندي مي‌شوند را مي دهد و براي ايجاد ارتباطات ميان شبكه‌اي سريع استفاده مي شوند.

Alarm Interface Controller Network Module
اين ماجول كه تحت شماره NM-AIC-64 شناخته مي‌شود، براي سري 2600 و 3600 قابل استفاده است .
با نصب اين ماجول، مدير شبكه مي تواند از مشكلات مختلفي كه در طول شبكه رخ مي‌دهد از راه دور و از طريق آلارم‌هاي هشداردهنده با خبر شود و اشكالا‌ت را برطرف كند .
برخي اتفاقاتي كه توسط اين نوع ماجول قابل بررسي و كنترل هستند عبارتند از :
تغييرات ولتاژ، تغييرات دما كه با استفاده از سنسور حرارتي تعبيه شده در ماجول صورت مي گيرد، تغييرات كشف شده توسط سيستم IDS شبكه، حملات سيل آسا (Flooding Atacks) و ... .

Cisco IP Communication Voice/Fax Network Module

http://www.shabakeh-mag.com/Data/Gallery/49_cisco1_s.jpg

استفاده از انواع مختلف اين ماجول در مسيرياب‌هاي سري 2600XM و 2691 و 3640 و 3660 و سري 3700 شركت‌هاي بزرگ و ISPها قادر خواهند بود، با بهره گيري از امكانات مخابراتي صوت/فكس را از طريق پروتكل IP منتقل كنند. (در ارائه سرويس تلفن اينترنتيVoIP ازاين ماجول‌ها استفاده مي شود.)
اين ماجول بسته به نوع كانكتور ارتباطي داراي انواع مختلفي مي باشد كه عبارتند از:NM-HDV-1E1/1T:و1باكمك اين ماجول مي‌توان يك خط 1 T1/E را به روتر متصل كرد.NM-HDV-2E1/2T1: با نصب اين ماجول در پشت روتر اين امكان را داريم تا همزمان دو خط1 E1/T را به روتر متصل كنيم .
البته بر روي اين ماجول‌ها شكاف‌هايي نيز به منظور افزايش انعطاف پذيري روترها تعبيه شده است كه با نامVIC/VWIC شناخته مي‌شوند و در مدل‌هاي زير توليد مي شوند:
VIC22FXS: كه داراي 2 پورت براي ارتباطات صوت/فكس از طريق رابط FXS مي باشد .
VIC22FXO: همانند ماجول قبلي است ، با اين تفاوت كه اين نوع اسلات براي اتصال به دروازه هاي نوع FXO كاربرد دارد.

البته مدل‌هاي متنوع ديگري نيز وجود دارند كه نيازمند بسترهاي خاص مخابراتي مي باشند.

Cisco Analog Modem Network Module
تفاوت مدل‌هاي مختلف اين ماجول در تعداد پورت‌هاي مودم‌هاي داخلي ماجول است كه يا داراي 8 پورت و يا 16 پورت از نوع 11-RJ مي باشد.
اين ماجول در مدل‌هاي NM-8AM و NM-61AM و NM-8AM-J و NM-61AM-J موجود است كه دو ماجول با پسوند J فقط با سيستم مخابراتي كشورهاي ژاپن و سنگاپور سازگارند ولي از دو ماجول اولي مي توان براي شماره گيري در ساير كشور ها استفاده كرد. به اين معني كه مي توان روتر را طوري تنظيم كرد كه هم بتوان با استفاده از اين ماجول شماره گيري نمود و هم در صورت نياز، پيكره‌بندي روتر را به گونه اي انجام داد تا كاربران بتوانند از خارج از محيط سازمان يا ISP با آن تماس بگيرند، كه در اين مواقع روتر در نقش يك Access Server عمل مي كند.
از انواع اين ماجول مي توان در سري‌هاي 2600 و 2600XM و 3700 و مدل‌هاي 3620 و 3641 و 3661 و 2691 استفاده نمود .

Cisco Memory Modules
در برخي مدل‌هاي مسيرياب كه قابليت ارتقاء حافظه را دارند مي توانيد با توجه به حداكثر ظرفيت پذيرش هر مسيرياب كه در اين مقاله هم به مقدار برخي از آن‌ها اشاره شد، ماجول‌هاي اضافي را كه براي دو نوع حافظه Flash و DRAM موجود است را تهيه كرده و به راحتي آن‌ها را در پشت روتر نصب كنند .

سخن نهايي
خوانندگان علاقه‌مند به اين گونه مباحث مي‌توانند براي يافتن اطلاعات جامع و كامل درباره ديگر مدل‌هاي مسيرياب و ماجول‌هاي سيسكو، وب سايت رسمي شركت سيسكو به آدرس www.cisco.com را ملا‌حظه نمايند.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه: